Lewis Cat

Het merendeel van de songs op dit schijfje kenmerken zich door de in your face melodielijnen. Voorzichtig, maar tegelijkertijd stevig genoeg om in één adem genoemd te worden met pakweg The Strokes, Pixies en The Stone Roses. Ruwe, nukkige gitaarpartijen vormen de basis voor de nerveuze popsongs van dit begeesterde Brusselse kwartet.

Lewis Cat

 

Opener War In The Bathroom rammelt als geen ander en ademt net als Foolish Thoughts testosteron met grote ‘T’.  Tijdens het meer intieme No Time To Look At You gooit Mauger Mortier en zijn gevolg het over een hele andere boeg. Het viertal treedt met enige valse bescheidenheid in de voetsporen van grootheden als Bob Dylan en Tom Waits. Tijdens de titelsong Too Late For Goodnight dromen we even weg naar de flowerpower pop van The Bees.

 

We kunnen dan ook besluiten dat Lewis Cat met deze eerste ep zowel productioneel als muzikaal een serieuze sprong vooruit maakt ten opzichte van hun vorig jaar verschenen demo. De puzzelstukken passen veel beter in elkaar. Dit maakt dat de verwachtingen hoog gespannen zijn voor een eerste album.

12 februari 2009
Kevin Vergauwen