LupaGangGang - 'Urban Detox'

LupaGangGang - 'Urban Detox'

Dit is nog maar een aanloopje naar een debuutalbum dat we volgend jaar mogen verwachten.

We volgen het Brusselse jazz-fusioncollectief LũpḁGangGang al langer met enige interesse. Toen gitarist Anton Robberechts, toetsenkunstenaar Miel De Koninck, bassiste Lena Thijs en drummer Rob Swennen in 2017 begonnen als jazz- en funkcoverband in 2017, zaten ze nog op de middelbare school. Ze brachten al een eerste album ‘BḀNG’ uit in eigen beheer, maar het was pas met de ep ’S T A L I N G R A D’ dat het viertal stilaan een eigen sound vond.

De invloeden van Kamaal Williams, Roy Ayers, The Breathing Effect, STUFF. en Black Midi zijn er nog steeds. Maar was de debuut-ep nog een wild snuffelen als jonge honden naar de juiste kluif, dan is ‘Urban Detox’ een meer zomerse soulplaat, waarop de nog steeds piepjonge meute de krachten bundelt aan de leiband van een strakke groove, maar toch nog steeds speurend naar al wat interessant is.

Het moment is perfect gekozen, nu STUFF. voor onbepaalde tijd een pauze neemt, duikt LũpḁGangGang in het zwarte gat dat die band achterliet. Voorlopig met slechts vier numme. Een koortsachtige midzomernachtsdroom houdt ons wakker, zeker als die uitloopt in Kienda, een explosieve kosmische trip met de opkomende Franse saxofonist Yonathan Hes als richtingaangever. Kienda is Swahili voor “gaan” en dat doet LũpḁGangGang hier zeker. Op naar dat album!

Live:

3/7, FARRM, Hasselt
8/7, Paenhuys Parkhappening, Hoegaarden
9/7, BOS Festival, Kortrijk
18 en 20//7, Gentse Feesten, Gent
28/7 Café Cabron, Antwerpen
30/7, Zwart Goud, Maasmechelen
2 t/m 5/8, Theater Aan Zee, Oostende
6/8, AFF Festival, Genk

3 juli 2022
Marc Alenus