Interstallar Bungalow - 'Cargo'

Interstallar Bungalow - 'Cargo'

We worden niet vlug verrast door iets uit Oostenrijk, maar Interstellar Bungalow doet toch even de wenkbrauwen fronsen. Dit is eens iets anders dan de gemiddelde Mozartkugel. 'Cargo' is een sympathieke ep met vijf songs uit Graz, Oostenrijk.

Bij nader inzien kennen we zelfs niet onmiddellijk een Oostenrijkse rockgroep. Naar verluidt bevat onze platenkast welgeteld één Oostenrijkse groep: Supermax, de op Giorgi Morroder-leest geschoeide discoformatie. Enfin, we kunnen er nu eentje aan toevoegen in de vorm van Interstellar Bungalow, die ons tweede ep ‘Cargo’ presenteren. Een soort van elektronische lo-fi met vijf songs die kunstig laveren tussen pakweg Grandaddy en Pavement.

Vooral openingssong Thousand Trees spreekt tot de verbeelding met de onderkoelde zang en de pulserende drummachine. Het drietal Matteo Sattler, Thomas Hammer en Selina Galka schrijft allemaal mee en staat ook garant voor de opnames en productie.  De thematiek van de teksten spitst zich toe op mechanische uitdagingen in al zijn vormen en gedaanten.

Zoals gesteld was de debuut-ep 'Primer' reeds losgelaten in 2021 en is dit de tweede worp. Indierock met een hoog melodieus gehalte die eigenlijk iets meer variatie in het geluidsspectrum had kunnen gebruiken, zoals in Lay Down wel het geval is.

Instellar Bungalow is nog zoekende op ‘Cargo’, maar als ze doorzetten zoals in openingstrack Thousand Trees of Lay Down, zou het wel eens kunnen zijn dat we meer Oostenrijkse rock te horen zullen krijgen. Zo niet zien we ons verplicht volgend jaar Lovemachine van Supermax terug uit de de platenkast en onder de naald te schuiven.

2 augustus 2022
Marc Alenus