Hangmanz Jury

Eigen beheer

Deze Belgische formatie speelt al een tijdje stevige hardrock, en bewees live al meermaals dat er nog heel wat talent schuilt in eigen land. Na een reeks geslaagde optredens is het de traditie dat er ook eens iets op plaat wordt vastgelegd, en dus gaat dat ook zo bij Hangmanz Jury. Maar in plaats van de studio in te duiken pakten ze het wat anders aan, en besloten ze om van een liveshow een demo te maken.

De opnames voor deze demo zijn gemaakt op No Nonsense Rock editie 2004. Toen mocht het kwartet dit kustfestivalletje officieel openen. En dat gebeurde met een mix van eigen nummers en enkele covers. De opener, het alom bekende TNT, zet meteen de toon voor de komende zeven nummers. Want n voor n krijg je stevige hardrocksongs voorgeschoteld die moeiteloos een publiek laten bewegen. Na een enkele luisterbeurt moet je toegeven dat het allemaal wat gewoontjes overkomt, maar al snel nestelen de tracks zich in je hoofd en begin je lustig mee te zingen. Hetgeen dat eerst nog zo simpel leek ontpopt zich dan tot een potje krachtige en boeiende hardrock zonder complexen. Het gitaar-, bas- en drumwerk vult elkaar vlot aan, en maakt het geheel zeker de moeite waard. Verwacht geen enorm technische hoogstandjes, maar gewoon solide leadwerk van de gitaren dat zonder problemen een song kan dragen, en solootjes die perfect in het plaatje passen.

Het enige minpuntje aan deze demo moet de opname zelf zijn. Die klinkt niet zo slecht, maar toch valt het op dat dit allemaal wel heel erg low-budget is opgenomen. Maar met songs zoals Willing To Kill, Some Of Gods Ways en het hitgevoelige We Only Came To Rock, dat echt een supernummer is, zou je haast vergeten om op de productie te letten. Voeg daarbij de enorm strakke uitvoering –iets wat niet veel jonge bands kunnen- en je hebt een voltreffer. Nu is het enkel nog wachten op wat studiowerk, maar in afwachting daarvan kan je stevig rocken met deze demo. De rockers onder jullie moeten Hangmanz Jury zeker eens checken!
8 november 2008
Pieter Van Wezemael