Gone Son - 'Why So Dark?'

Gone Son - 'Why So Dark?'

Zou er in de wijde omgeving van Mechelen dan toch iets in het water zitten? Feit is dat er in het kielzog van Psychonaut en Geraldines met Gone Son alweer een fijn groepje de Zenne komt opgepeddeld. Aan boord hebben ze eerste ep 'Why So Dark?' waarop, om maar meteen in de sfeer te blijven, de kwalteit komt bovendrijven.

Opener Nothing Ever Does zet meteen de toon. Aanstekelijke, melodieuze gitaren en een catchy refrein. Ons hoor je alvast niet klagen. Met Running Memories neemt Gone Son ietwat gas terug en lijk je te worden voorbereid op het bezwerende Bad Design, dat je meeneemt naar duistere regionen.

Regionen, die uiteindelijk toch wijken, wanneer de gitaren de hemel doen openbarsten. Daywalker doet je dan weer eventjes, heel eventjes denken aan Metal Molly. Om maar te zeggen dat het vijftal, bestaande uit Eliran Jongerling, Joshua Moerman, Hannes Demolder, Wouter Dillen en Luka De Ceuster niet voor één gat te vangen is en een ep aflevert waarop variatie troef is.

Afsluiter Breathe Underwater is de spreekwoordelijke kers op de taart en zou zomaar in Vox of enige andere lijst kunnen belanden. Wij zijn alvast gecharmeerd door deze eersteling van Gone Son.

Afspraak op 25 februari in Kavka voor de ep-release.

23 februari 2024
Erik D'Heer