Gallia

Gallia

Gallia is een symphonische metalband, opgericht door leadgitarist Yannick. Hij wordt ondersteund door ritmegitarist Davey, bassist Laurens en drummer Dieter. In 2015 kwam vocaliste Elyn bij de band. Dit jaar lanceerde de band een eerste ep, getiteld 'Everflame'.

De openingstrack Rain Starlight is het begin van een episch avontuur en neemt je mee door een wondere wereld van magie. Sluit je ogen en laat zangeres Elyn je meeslepen met die sprookjesachtige stem. Je waant je in een compleet andere wereld, wanneer Devil's Cry ingezet wordt. De song is ongelooflijk catchy en de mix van het gitaarspel van Yannick en Davy brengen dit geheel naar een nog hoger niveau.

Gallia gaat verder met Rise Of The Fallen en opnieuw kan je niet anders dan verliefd worden op die heerlijke vocalen van Elyn. Haar achtergrond bevindt zich in musicals, maar haar stem komt hier meer tot zijn recht. Papercuts gaat er meteen vol in met briljant samenspel en het hoorbare plezier, dat de band heeft in het maken van muziek. Datzelfde enthousiasme is zonder meer terug te horen in elke song. Fight Of Fools geeft je nog meer het gevoel dat je in een sprookjeswereld zit. De drumpartij van Dieter is voortreffelijk en wordt ondersteund met geweldig uitgespeelde gitaarriffs.

Met Frozen Sun kunnen we tot geen andere conclusie komen dat Gallia een echt eigen sound heeft. Een vergelijking met pakweg Within Temptation of Epica zou dan ook totaal niet op de plaats zijn. Gallia is uniek in haar genre. Bassist Laurens gooit er bovendien af en toe een lekkere grunt doorheen. En van ons mag dat best vaker. 

Deze ep zou wel eens het begin van iets heel groots kunnen zijn. Deze band heeft alles in zich om binnen de kortste keren grote festivals te headlinen. Wij kijken er alvast naar uit.

vi.be/gallia

2 september 2019
Jerre Hoetink