FIEP - 'Fried Rice'

FIEP - 'Fried Rice'

Driehonderd gelukkigen hebben deze ep eigenlijk al in huis sinds Record Store Day.

Als je jarig bent, is het de gewoonte om te trakteren en dat deed FIEP, de band rond muzikant en songwriter Veerle Suzanna Driessen eerder dit jaar ter gelegenheid van Record Store Day. Toen bracht de groep op oranje vinyl een plaat uit op driehonderd exemplaren met daarop heel de ep 'Fried Rice' en de eerder digitaal uitgebrachte single R U Reading en debuut-ep '77 Stokes Croft'.

De gelukkigen, die de uitgave kochten, koesteren sindsdien dit kleinood wellicht als een schoothondje, want de band bewijst dat ze niet voor niets in het voorprogramma van hypeband Wet Leg mocht staan. Did The Drummer Change The Bass, kon zelfs zomaar van de hand van Wet Leg zijn. Het spelplezier spat uit de boxen als dit nummer langskomt en gaat dan ook over niet blijven hangen in je dromen maar je dromen leven.

Ook vorige single Ha-Ha getuigde van het zelfvertrouwen van Driessen, ook al schreef ze het in een periode van onzekerheid. Het is een song over self empowering, over jezelf niet uit het lood te laten slaan bij tegenslag en op die manier ook versterkend voor de fans die op dit muzikale feestje worden uitgenodigd met The Invite en Birthday Party, twee eerdere singles waarbij de eerste eigenlijk de intro is van de tweede. Luister hieronder en begrijp.

Voorlopig lijkt de band alleen op thuisland Nederland te mikken en dat durven wij jammer vinden, want FIEP biedt de liefhebber van indierock alles wat er leuk aan is: energie, speelsheid en tegelijk diepgang. 'Fried Rice' is trouwens het eerste deel van een tweeluik dat samen met het tweede deel 'Moon Bliss' later dit jaar zal verschijnen. Ons advies? Niet wachten tot dan om deze fijne band te ontdekken!

FIEP live:

25.05 - Fries StraatFestival, Leeuwarden
01.06 - Dauwpop, Hellendoorn 
21.06 - Hipfest, Scheveningen 
20.07 - Zwarte Cross, Lichtenvoorde 
31.08 - Bruis festival, Maastricht

1 juni 2024
Marc Alenus