Felltones

Eigen beheer

De vier Leuvenaars van Felltones omschrijven zichzelf op hun MySpace als een mengeling van powerpop en indie. Wel, die power kan op hun EP ‘Girl’s Can’t Help’ al tellen.

Met I Don’t Want to vliegen ze er meteen in. Hun stijl doet ons denken aan die van Mintzkov en Fence, zonder er een zacht afkooksel van te zijn. Even surfen door MySpaceland leert ons dat ze verder nog beïnvloed worden door Sonic Youth, Weezer en The Beatles en ze mogen gerust ook Dinosaur Jr. aan dat rijtje toevoegen. De zomer is misschien al een hele tijd gepasseerd en van een echte zomerhit was er ook al geen sprake. Girls Can’t Help zal dat ook niet snel worden, hoewel het toch aardig in de buurt kan komen. We worden zelfs een beetje nostalgisch als ze ons aan de vroege dagen van Nintendo doen denken.

Ze beschikken zelf ook over een gezonde portie humor. Op hun site zijn ze zo leuk geweest om zelf de gedroomde reviews te plaatsen door o.a. Q-magazine en The New York Times. Geen idee of het ooit zo zal lopen, maar met een beetje zelfrelativering kom je ook al ver.

Ze slagen er vrij goed in om noisegeluiden te ondersteunen met poppy elementen. Het tweede deel van de EP, de laatste twee nummers dus, klinkt plots minder huppelend en zomers. Het laatste nummer is dan ook niet voor niets een Summer Blues. Een mooie afsluiter voor een EP waarop in vier songs bewezen wordt dat ze wel degelijk meer dan een stijl aankunnen.
8 november 2008
Sanne De Troyer