epona - 'Help I'm Fine!'

epona - 'Help I'm Fine!'

In maart van dit jaar stelden we haar voor en nu is ze één van de finalisten van Soundtrack Brussel.

Met Voice wist de nog maar eenentwintigjarige epona (kleine letters, grootse stem) ons meteen te overtuigen van haar talent. Ondertussen volgde nog single Naked Man (In The Forest) die wat aan Krezip deed denken en sinds kort is er de ep ‘Help I’m Fine!’, een verzameling van vier liedjes die gepast opent met de krachtige debuutsingle.

Op deze manier word je meteen in de plaat geslingerd, een opwindende ep met echo’s uit de nineties, maar met actuele teksten over zaken als vrouwenrechten, genderongelijkheid en ongepast seksueel gedrag. Dat ze daarmee een zenuw raakt, staat boven elke twijfel verheven, want door de ongeremde manier van zingen is er geen ontkomen aan.

Samen met gitarist Dimitri Eggermont vond ze blijkbaar meteen de juiste toon en een sound, die haar past als een handschoen. Ook de twee nog onbekende nummers, Louise en Don’t Care overtuigen meteen. Het eerste is geïnspireerd door de tragische road movie ‘Thelma & Louise’ en de tweede zou kunnen gezongen zijn vanuit het standpunt van een macho uit ‘Femme De La Rue’ van Sofie Peeters, ook al blijft de muzikale toon luchtig van aard.

Op 11 november wordt de ep voorgesteld in Bar Du Matin in haar geboortestad. Dat wordt ongetwijfeld het begin van een heel mooie carrière.

7 november 2023
Marc Alenus