Cooper T - 'Sapiens'

Cooper T - 'Sapiens'

Producers Jack Kong en TMNMS maken al een tijdje naam over het Kanaal. Met de nieuwste ep bewijzen ze nog maar eens dat ze een exponent zijn van de moderne Manchestersound.

Als producers werkten ze al voor Chunky, Black Josh, KEYAH/BLU, Skittles, Blind Mic en EVABEE. Die laatste is ook te horen op de afsluiter van ‘Sapiens’, de eerste ep na een rits singles die ze als Cooper T op de mensheid afvuurden.

Met maskers, die ze geleend lijken te hebben van Pussy Riot, houden de twee een zweem van anonimiteit hoog, maar misschien is het ook wel gewoon een manier om te zeggen dat ze hun echte gezicht niet laten zien, ook niet in de muziek.

Die is namelijk ook niet toe te spitsen op één genre. Eerste single Getting In the Way combineert elementen uit punk genre Sleaford Mods met nerveuze breaks uit drum’n'bass, Back Then klinkt als voorzichtige funkjazz en opener Original brengt krautrockpioniers CAN in herinnering. Put It All neigt naar dance, terwijl Outside Looking In elementen uit dub en ninetiesrave genre Primal Scream bevat.

In tijden van streamingdiensten is dat allemaal niet erg. Wie luistert er nog naar hele albums? Om een solide fanbasis op te bouwen is het natuurlijk een ander paar mouwen, maar naar verluidt zijn de live shows van dit duo even verfrissend als hun aanpak en lossen ze dat zo op.

Hoe dan ook: Cooper T klinkt net door de adaptatie van alle genres als de perfecte smeltpot die de huidige maatschappij sowieso is.

5 augustus 2023
Marc Alenus