Chouchou Est Là - 'Chouchou Est Là'

Chouchou Est Là - 'Chouchou Est Là'

De combinatie van Frans en New Wave vonden we tot nog toe enkel bij Less Autre uit Aarschot, maar in het Waasland huist zowaar het bastaardbroertje van die band.

En zoals dat met bastaardbroertjes gaat, zijn er gelijkenissen, maar ook verschillen. Zo zingt zanger Kris Moens niet alleen in de taal van Angèle en Dalida, maar ook geregeld in het Nederlands (lees: Waas dialect) zoals in Schrik en Koppijn. En terwijl Less Autre vaak start van bestaande nummers om er dan een eigen twist aan te geven, bevat de debuut-ep van Chouchou Est Là zeven eigen nummers.

Die nummers kenmerken zich door wortels die reiken tot in de eighties, energie die is afgegeven door de kerncentrale van Doel, het ontbreken van een hoekje hier en daar en dus de afwisseling van Nederlands en Frans. Alsof TC Matic en Arbeid Adelt hebben liggen rollebollen en een eigen Frankensteinbaby in elkaar hebben geknutseld.

De band valt werkelijk zonder kloppen in huis met Dandy Boy, maar het is pas na het bekomen van die shock, vanaf het stomende titelnummer met de punkige gitaren en de opzwepende synths, dat we echt mee gaan in de vrolijke gekte van het vijftal, want horen we daar geen subtiele hint naar The Skadillacs' Pick It Up?

Iets zegt ons trouwens dat het er in het repetitiekot van Chouchou vaak heel plezant aan toegaat en als u op één van de live shows meebrult met “On veut la liberté pour tous partout!” in Cirque, kunt u zelf ook deelnemen aan de flamboyante pret. Waar u daarvoor moet zijn, leest u onderaan.

Net zoals bij de Aarschotse broeders, heeft ook Chouchou Est Là oog voor het visuele aspect. Zo werkten ze voor de hoes van deze ep samen met de academie van Anderlecht. De eerste driehonderd exemplaren van de vinyl kregen zo maar liefst honderdzeventig unieke albumcovers. Verzamel ze allemaal! En nu: ta geule en luisteren!

Waar is Chouchou de komende maanden? Awel, là dus:

7 september: Biermarkt Hamme
5 oktober: Rocktober t Schrijverke Temse
25 oktober: Moc Perron Hamme
15 november: Gouden Poort St-Niklaas

20 augustus 2024
Marc Alenus