Buzzkill Baby - The Origin Of Buzz

Er is een nieuwe rockband in town; gewaagd in tijden waar hiphop het lijkt te halen van de traditionele rock-'n-roll, maar daar zal het Gentse Buzzkill Baby zeker en vast niet van wakker liggen. De eerste ep is al een tijdje uit en de band is ondertussen al begonnen met de verovering van de Vlaamse concertzalen. 

Buzzkill Baby - The Origin Of Buzz

Alles aan Buzzkill Baby is rock-'n-roll, gaande van de vroegere bands van de leden (Speedball Jr., Southern Voodoo, Motorcity Angels, The Bollock Borthers) over de hoes en het artwork van de ep tot de verantwoordelijke voor de mastering (Peter Van Elderen van Peter Pan Speedrock). En dan hebben we nog geen noot gehoord van het schijfje dat we netjes door de band geleverd kregen.

O verrassing, dit is rock-'n-roll! Van het soort waar wij wel pap van lusten: zes korte, catchy, pompende, uptempo nummers met kop en staart, voorzien van de nodige gitaarsolo's en ruige rockstem. Zonde dat het allemaal zo snel afgelopen is, want op een kleine twintig minuten ben je al rond. Maar gelukkig is er de repeat-knop. Het is ook zeer mooi dat de band een eigen smoelwerk en klank wist te behouden, ondanks de samenwerking met Peter Van Elderen.

Het viertal, bestaande uit Dominique De Vos (zang, gitaar), Bjorn Van Gompel (bas), Nico De Moor (drums) en Frederik Landuyt (gitaar) heeft een prima, eerste visitiekaartje afgeleverd, dat ons reikhalzend doet uitkijken naar wat nog zal volgen. En we zijn niet de enigen, de band heeft al een mooie referentielijst bij elkaar gespeeld (openen voor Vandenberg"s Moonkings en Cowboys & Aliens) en mogen binnenkort zelfs op het podium van Roadkill aantreden. 

Met de nodige pr en een heleboel optrdens komt het wel goed met deze band. Eén om zeker in't oog te houden. Rock-'n-roll leeft als nooit tevoren!

22 mei 2018
Bert Gysemans