Beech - 'Teabag'

Het shoegaze-ei van Kristof Souvagie is uitgebroed bij The Mary Hart Attack; tijd voor meer zomerse klanken.

Het shoegaze-ei van Kristof Souvagie is uitgebroed bij The Mary Hart Attack; tijd voor meer zomerse klanken.

Souvagie, verzamelde aanvankelijk Nikolaas Van Droogenbroeck (Mogo), Jasper Suys (watchoutforthegiants) en Kasper Cobbaert (The Sophomore Jinx) rond zich, maar ergens onderweg sloeg Van Droogenbroeck overboord en werd Beech een trio.

Dat kon de pret duidelijk niet drukken, want nog geen jaar later levert het trio deze ep met vijf licht-psychedelische, lofi gitaarpopnummers af die mooie herinneringen oproepen aan een jonge Yo La Tengo, Superchunk en Nada Surf of – waarom niet? – aan wijlen Broken Glass Heroes (Luister maar naar de oooh’s in opener en single Fifteen Years).

Een song als In My Hands zorgt voor lentekriebels terwijl Overlooked zin geeft om je strandlaken uit te rollen en je bij de intro van Vultures weer opspringt om lekker mee te lallen: “I held you, you held me/ It’s closing time/ There are too many vultures onto this isle.”

De onderwerpen voor de bedrieglijk eenvoudige songs lagen zomaar voor het rapen in de liefde, het leven en zelfs de dood (Zijn we dat misschien al? Zeker ben je nooit, zo klinkt het in afsluiter Heaven). Beech heeft dus iets te vertellen en doet dat op een leuke, tegendraadse manier in een genre dat momenteel de wind niet in de zeilen heeft, maar ook nooit zal weggaan. Goed zo, jongens: doe je eigen ding en amuseer je.

Wil jij je ook amuseren met Beech? Dat kan op volgende gelegenheden:

02/03: Cafe Fatima, Gent
21/04: Lemon Bar, Wetteren
08/06: De Rus, Maldegem

26 februari 2018
Marc Alenus