Bear's Den - 'White Magnolias'

Bear's Den - 'White Magnolias'

Ons meest geliefde UK folkpopduo denkt op de nieuwe ep goed na over hun benadering van romantiek.

Eerder dit jaar liet Bear’s Den ons op de ep ‘First Loves’ reeds kennismaken met hun kijk op de minder fraaie kant van romantiek. Er werd toen beloofd dat dit slechts een eerste aflevering was van een tweedelige serie. Destijds weefden ze nog een soort van mysterie rond de nieuwe plaat, maar nu werd de sluier eindelijk opgelicht. De tweede aflevering, ‘White Magnolias’, werd gelost. Net op tijd om de donkere en koudere dagen door te komen.

Op die ep kijkt het duo met meer verweerde en ervaren ogen naar het geliefkoosde onderwerp en zetten ze de meer cynische en defensieve kant in de verf. Met een zacht,  repetitief pianogeluid wordt het eerste ingezet, even later gevolgd door de warme stemmen van het tweetal. Doorheen de song wordt het muzikale gedeelte steeds verder uitgebreid met bijkomende instrumenten tot je het typiche Bear’s Den-geluid herkent. Niets nieuws dus, maar toch krijgen we dat "warm fuzzy feeling" van binnen. Iets waar deze mannen waarschijnlijk al een patent op hebben genomen. Honest Mistake leunt van in het begin op de drumpartij, wat voor een meer uptempo song zorgt. In de achtergrond horen we belletjes rinkelen, maar die worden jammer genoeg overpowered door de drums die prominent aanwezig zijn.

Met deze twee nummers werd al de helft van de ep voorgesteld aan het grote publiek. De andere helft laten we over aan de luisteraar thuis om zelf te ontdekken. We kunnen wel meedelen dat die nummers moeiteloos samenvloeien met de bedachtzame sfeer die de toon van de ep beknopt en samenhangend houdt.

18 december 2023
Marjolein De Smet