Arquettes

Keremos

Arquettes Van waar u deze vierkoppige Gentse bende moet kennen zegt u? Wel, onlangs schitterden ze nog op de beeldbuis in ‘Debby en Nancy’s Happy Hour’. Daarnaast moet u deze zomer - als rechtgeaarde talentwatcher - wel al op Pluto hebben verbleven, om ze niet te treffen op één of ander festivalterrein. Van het Play Festival tot Pukkelpop en alle alternatieve podia die daar zowat tussenpassen werden opgefleurd met hun onwrikbare strakheid. Vandaag kan je hen ook gewoon in je huiskamer beleven. Dit in de vorm van hun eerste bevallige en bovendien titelloze EP.

Onder de professionele leiding van Pascal Deweze (Metal Molly zaliger, Sukilove en nog zoveel meer) doken de jonge honden van Arquettes enkele maanden ‘Studio Jesus’ in, om een vijftal splinterbommetjes - gevuld met een behoorlijke dosis TNT – in te blikken. Dat het resultaat er mag zijn zal u ons niet horen ontkennen. De band gaat in zijn songs, op een niet onverdienstelijke manier, op zoek naar een balans tussen de lo-fi die Pavement ons destijds inpompte en de gezellige gitaarnoise van pakweg Sugar en Dinosaur Jr.

Opener The Great Diverse trekt zich slepend op gang, maar ontpopt zich al behoorlijk snel tot een smerig rocknummer met een baslijn om schrik van te krijgen. Nog steviger gaat het er aan toe tijdens Feehler, dat de aandachtige lezer onder u al kende van één van de laatste ‘100% Puur’ cd’s. De gezellige mix van scheurende gitaren en netjes ingebouwde synth-riffjes blijkt een constante op het hele schijfje. Wij wensen It’s A Relief dan ook een bijzonder mooie radiotoekomst toe en hopen dat Dress (met knipoog naar de beginperiode van Stereophonics) live zowaar nog meer power ademt.

Mocht u er nog aan twijfelen, er is wel degelijk leven na alle dEUS, Mintzov en Millionair-achtigen in ons Belgenland, hallelujah!
8 november 2008
Kevin Vergauwen