Alps

Waarom klein en lo-fi klinken als je kan klinken als Alps?

Waarom klein en lo-fi klinken als je kan klinken als Alps?

Alps is een Antwerpse band, gebouwd rond broer en zus De Belder tussen wiens beider stemmen werkelijk magie ontstaat wanneer ze samen klinken. Dat doen ze op hun vi.be-pagina in een vijftal nummers samen met de bas van Steve Herrijgers, de langgerekte gitaartapijtjes gehaakt door Wouter Boeckmans en het spatiale drumwerk van Fabian Van Doorslaer.

Zelf zeggen Jesse, zus Maja en co te houden van The War On Drugs, Arcade Fire, Bon Iver en Band Of Horses en daar is niets van gelogen. Hun sound houdt het midden tussen al die illustere voorbeelden en net als The War On Drugs en Band of Horses is dit vijftal niet bang om zijn nummers lekker lang en filmisch te maken.

De band durft de tijd te nemen om de tracks volledig uit te werken en tot volle bloei te laten komen. Dat doen ze door ook strijkers en blazers te incorporeren en lange vocale stiltes in te lassen waarin de instrumenten het verhaal mogen vertellen.

Toch klinkt geen enkele track te lang. Dat is misschien de verdienste van Tobie Speleman met wie ze de Number Nine Studio te Gentbrugge introkken, de studio waar ook Absynthe Minded, Gabriel Rios en vele anderen kind aan huis zijn.

Morgen, zaterdag 14 april stelt het vijftal zijn eerste single Unfold voor. Zoals je hieronder kan horen, werd dat een knappe, volwassen track, die naar Alps normen behoorlijk groovy klinkt en pas gaandeweg het gaspedaal indrukt. Kippenvel gegarandeerd wanneer de elektrische gitaar opduikt en even later doet een waterval aan pianoklanken er nog een schepje bovenop.  

De stijlvolle clip werd gedraaid door Evenbeeld.

Alps - Unfold from Philippe Corthout on Vimeo.

13 april 2018
Marc Alenus