Airport City Express

Dat er leven zit in de Waalse indiescene wisten we al langer. Mede daarvoor verantwoordelijk is het Luikse collectief Jaune Orange, een kweekvijver voor jong talent dat eerder bands als Pornorama, Malibu Stacy en Girls in Hawaï op de kaart wist te plaatsen.

Airport City Express



Eveneens ondergebracht in die stal is de vijfkoppige rockband Airport City Express (ACE). Aanvankelijk was ACE een tweemansproject. Brieuc Bauthier en Michaël Verbeeck hielden er van om, gewapend met enkel een akoestische gitaar en een keyboard, low-fi folkpop aan de man te brengen. Later werd de formatie versterkt en meer elektrisch geladen, wat het geheel wat potiger maakte

Het ep'tje 'Away From The Weathering Sun' ligt al een tijdje op onze stapel. Met enkele grotere zomerfestivals (Dour en Les Ardentes) op hun menu dit jaar werd het hoog tijd om deze band even onder onze grote loep te nemen en hun vijfledig schijfje in onze cd-speler te duwen.
In de voetsporen van pakweg Weezer en Grandaddy belijden de heren behoorlijk veilige gitaarrock. Naast de schelle feedback distortion is het vooral het orgeltje dat de boel opvrolijkt en zorgt dat de songs een behoorlijk hoge aaibaarheidsfactor bereiken.

Geen revolutionaire sound, maar wel een degelijk ep'tje dat ons toch een tikkeltje nieuwsgierig maakt naar dat eerste full album waar momenteel aan gewerkt zou worden. Wij houden u op de hoogte!

6 augustus 2009
Kevin Vergauwen