2questionmarks - '2questionmarks'

2questionmarks - '2questionmarks'

Twee vraagtekens worden op je afgevuurd.

Het antwoord op die vragen komt bij monde van Pieter en Gert, twee kameraden uit het Mechelse, die een ver verwijderd, gezamenlijk muzikaal leven hebben, dat met deze ep nieuw leven wordt ingeblazen. Een leven dat een mooie cocktail maakt van de elektronische homestudiokunsten van ambientmeester Gert “Distant Fires Burning” en zanger Pieter D. Of verteller dan, in het geval van een joviaal orgel-singalongetje als The (W)(H)or(s)(e)(s)(t) Of Batt(l)e(l), een titel die een nachtmerrie is voor de dactylojuf.

Drie liedjes krijg je en een herwerking van het lekker bekkende, oudere World Smaller, Sweet Coloured. Oh ja, en nog een bevreemdende ambient-Distant Fires Burning-remix van één van die drie nieuwelingen. Wat de totale teller van deze digi-ep op vijf tracks van vier tot zes minuten brengt.

Verwacht een eigenzinnige DIY-mix van elektropop, diep echoënde idm en knisperende dance. Vaak prettig en avontuurlijk, maar in het geval van Cold Outside ook meer beladen en met een duidelijke (politieke?) boodschap. Duidelijke eigen-maak-muziek met veel digitale verpakking en Ableton-detail- of doezeleffecten, die soms de aandacht van de feitelijke song wegzuigen. Wat niet wegneemt dat een luisterbeurt van 2questionmarks anno 2024 een fijn avontuur is. Creatief en aangenaam lokaal product.

31 maart 2024
Johan Giglot