Jarno Van Osch (An Evening With Knives)

Drummer Jarno van Osch kwam tijdens de lockdown het Eindhovense doomy post-metal gezelschap An Evening With Knives vervoegen. En als nieuwbakken lid mocht hij voor daMusic de kast met tijdlozen opentrekken.

Beste albums

Metallica - ‘Master Of Puppets’

Die cd heb ik me drie keer opnieuw aan moeten schaffen omdat ik hem kapot heb gedraaid. Van voor naar achteren geniaal op alle vlakken.

Gojira - ‘The Way Of All flesh’

Eigenlijk is alles op dit album pure perfectie.

Pantera - ‘The Great Southern Trendkill’

Misschien niet het bekendste of meest geliefde album bij het grote publiek. Wel het meest donkere album. En daarin spreek alles mij aan.

Van Halen - ‘Balance’

Dit is volgens mij niet echt een VH-album. Ik ben dan ook geen echte Van Halen-fan, maar 'Balance' vind ik op alle vlakken geweldig om te luisteren. Dit album klinkt ook compleet anders dan alle andere VH-albums. Een geweldige productie in combinatie met Sammy Hagar op zang, lekker rauw.

Slipknot - ‘Iowa’

Pure agressie en Joey Jordinson op zijn best! R.I.P.

Beste song

Mooi en lelijk tegelijk, maar er is zoveel te zien op de hoes. In de tijd van de cd’s heb ik dit hoesje vaak in de hand gehad om te bekijken wat er allemaal op te zien is.

Knapste video

Metallica op zijn best!

Wat is het beste concert dat je dit jaar gezien hebt?

Metallica - Jaarbeurs Utrecht - 12-11-1996

Dit jaar helaas niets kunnen zien. Daarom vermeld ik maar het mooiste concert dat ik me kan herinneren. Als jong ventje van twaalf jaar samen met mijn vader naar Metallica. Dit maakte zoveel indruk op me dat ik het nooit meer zal vergeten.

Van welk geannuleerd optreden heb je het meeste spijt?

Pantera, Slayer - Brabanthallen Den Bosch - 29-09-2001

Pantera heb ik altijd graag live willen zien, maar helaas is de tour destijds gecanceld omdat de band ermee stopte. Zou er een moord voor doen om mijn jeugdhelden te kunnen zien maar helaas... Don’t do drugs!!!!

Wat moet er op muzikaal vlak veranderen?

Een internationaal verbod op autotune lijkt me het beste wat de muziekwereld kan overkomen. Hiermee vernietigen we in een klap alle bagger die dagelijks uit de radio komt.

Mooiste stukje songtekst dat je bent tegengekomen?

Alter Bridge - Blackbird

Deze tekst in combinatie met de muziek, geen verdere uitleg maar gewoon luisteren, Kippenvel!!

Beste platenwinkel ?

Sounds, Tilburg.

Ze hebben daar alles en nog zoveel meer. Je ging voor één cd naar binnen en kwam met een tas naar buiten.

Beste playlist?

Ik draai altijd wat ik op het moment gaaf vind. Vandaag kan het Clutch zijn en morgen weer Meshuggah.

Waarop ben je zelf het meest trots?

Er zijn vele momenten waar ik met veel trots op terugkijk. Maar om het bij de muziek te houden is dat op dit moment wel het aansluiten bij An Evening With Knives. Naar mijn gevoel klopt alles. Vanaf de eerste keer dat we samenkwamen en aan het spelen zijn, had ik het gevoel dat ik op het juiste moment op de juiste plek was. We hebben samen onze ambities en ik hoop dat we die uiteindelijk waar kunnen maken!

Wat verwacht je persoonlijk op muzikaal vlak van 2022?

Ik durf op dit moment niets te verwachten van 2022 omdat alles nog onzeker is, maar ik hoop dat het een positief jaar gaat worden, waarin we weer naar bandjes kunnen gaan kijken en zelf ook de planken op kunnen. Zelf haal ik naast het maken van nieuwe nummers veel energie uit het geven van optredens. Het lijkt me een mooi streven om nieuwe nummers te maken voor een nieuw AEWK-album en daarmee vervolgens alle podia te bestormen.

Foto: Justina Lukošiūtė

15 december 2021
Marc Alenus