#DeSongsVan2021 - The Reds, Pinks And Purples - The Biggest Fan (2021)

Lijstjes, jaaroverzichten, terugblikproza, we zijn er dol op aan het einde van het jaar, maar al te vaak wordt er gefocust op albums. Wij zoomen deze week iets dieper in en gaan puur arbitrair voor een paar songs die heel vaak op onze muzikale radar passeerden, omdat we er op één of andere manier door werden gepakt.

Wij herinneren ons niet precies meer waar en wanneer we er op geattendeerd werden. Misschien was het een blog waar lovende woorden werden geopperd, maar feit is: dit nummer is ons sinds die bewuste 14 juli, toen we het voor het eerst hoorden, blijven achtervolgen.

We herhalen graag: alles dat klinkt als iets waar The Go-Betweens op wandel gaan met The Smiths en onderweg The La's tegenkomen, heeft onze onvoorwaardelijke aandacht. Het blijkt uit het brein te komen van ene Glenn Donaldson, die met The Reds, Pinks And Purples een project wou opzetten om de puurste elementen van popmuziek te vertalen naar San Francisco. Vreemd genoeg is het niet de geest van Frisco, die doorklinkt, maar wel de melancholie van pakweg Glasgow in de jaren tachtig. Het blijkt om een eenmansproject te gaan met heel veel DIY.

Enfin, prachtige gitaarliedjes en vooral The Biggest Fan heeft heel vaak in een loop opnieuw en opnieuw gespeeld. 

30 december 2021
Laurens Leurs