Zwerm - Crow In The Dark

Zwerm - Crow In The Dark

Op 2 april brengt het eigenzinnige Zwerm een nieuw album uit. Luister naar de vooruitgeschoven track Crow In The Dark.

De afgelopen tien jaar heeft Zwerm zich geprofileerd als een eigenzinnig kwartet dat zich, dankzij de basisbezetting van vier elektrische gitaren en de brede muzikale interesses van de spelers, een unieke positie heeft kunnen verwerven op het grensgebied tussen hedendaags gecomponeerde muziek, experimentele rock, noise, elektronica en muziekperformance.

Zwerm maakt producties variërend van interpretaties van Engelse renaissancemuziek tot muziektheater van de Franse componist François Sarhan en deelt het podium evengoed met impro-legendes als Fred Frith en Mauro Pawlowski als met de dansers van het Brusselse ECCE of de theatermakers van Post Uit Hessdalen.

Bij elk project stelt het kwartet zichzelf opnieuw in vraag. Zo ook op het nieuwe, aankomende album ‘Great Expactations’ waarop de band werd bijgestaan door mentor/ producer door Rudy Trouvé.

Crow In The Dark, het vooruitgeschoven nummer stelt vragen als: Wat is het tegenovergestelde van “glow in the dark”? Jaag je je dromen na of aanbid je de realiteit? Laat je je door fantasie leiden of juist door onzekerheid? Schitter je of ben je liever een crow in the dark? Drie snaren van de gitaren zijn een kwarttoon verhoogd. De ene helft van de gitaar houdt links aan, de andere helft slaat rechtsaf.

Onze hersenen lagen na vier minuten totaal in de knoop, maar dat voelde niet eens onprettig. Wat u?

14 januari 2021
Marc Alenus