#ZomersGewoel - The Sundays - Summertime (1997)

#ZomersGewoel - The Sundays - Summertime (1997)

De zomer is intussen al even bezig. Daarom kozen we zomaar zeven melodietjes waar wij bijzonder vrolijk van kunnen worden met een enigszins verfrissend windje uitleg.

Het debuut van the Sundays uit 1990, 'Reading, Writing And Arithmetic' was zo overweldigend straf dat The Sundays daar eigenlijk nooit echt van hersteld zijn. De twee andere platen, 'Blind' (1992) en 'Static & Silence' (1997), zijn goed, maar mankeren het feilloos tijdloze van dat debuut. Maar alles wat je afmeet aan parelende classics als Can't Be Sure, Here's Where The Story Ends of I Kicked A Boy valt in het quasi-niets.

Maar het is zomer en we zijn mild en het zonnigste nummer van the Sundays stond niet op het debuut, maar was het openingsnummer op de laatste plaat. En als Harriet Wheeler na ongeveer een minuut de hoogte inschiet met: "Its you and me in the summertime", zijn wij weer even verzoend met de wereld.

Ergens in een afgelegen wijk in Manchester, die verdacht veel op 'Coronation Street' lijkt, moet een standbeeldje staan van Harriet, het über-Britse meisje dat onze dromen nog steeds komt teisteren.

11 juli 2020
Laurens Leurs