#ZomersGewoel - Buffalo Tom - Summer (1995)

#ZomersGewoel - Buffalo Tom - Summer (1995)

De zomer is intussen al even bezig. Daarom kozen we zomaar zeven melodietjes waar wij bijzonder vrolijk van kunnen worden met een enigszins verfrissend windje uitleg.

Onze allereerste kennismaking met Buffalo Tom staat compleet haaks op het "gewone" hardworking bandimage dat we intussen van de buffalo's hebben. Dat zit zo: zij openden in 1989 het Futuramafestival in Deinze naar aanleiding van het titelloze debuut en de single Sunflower Suit. En ze vonden het geinig om als zonnebloemen geverfd, als waren ze Genesis in Peter Gabriel-stijl ten tijde van 'The Lamb Lies Down On Broadway'. Enfin, een jaar later op Rock Herk was het euvel al geleden, want daar stond het trio in de gekende houthakkershemden en blue jeans zoals we hen hebben leren waarderen, evoluerend van Dinosaur Jr.-afgeleiden tot Buffalo Tom-originals.

Gepassioneerde angstrock met veel gevoel voor gitaarmelodie en gloedvolle zangpartijen en harmonieën. Er zit geen enkele draak in de backcatalogus en de openingsriff van Summer werpt elke keer weer fijne herinneringen op aan de trips met de bestelwagen van podium naar festivalweide. StuBru draaide het en draaide het - volledig terecht - heel veel.

Van 'Sleepy Eyed', een tijdloze plaat met tijdloze nummers. Summer staat nog steeds overeind. Soundtrack van een broeierige zomer. Toen en nu.

9 juli 2020
Laurens Leurs