Zelden - Waking Up

Zelden - Waking Up

Zo zouden wij ook wel eens wakker willen worden, eigenlijk.

Dat Cas Vandecruys een Stem heeft (met hoofdletter), weten we al sinds zijn auditie in The Voice en dat hij die in dienst stelt van de indieband Zelden vinden wij zeer sympathiek. Hij had ook voor het meer commerciële pad kunnen kiezen, maar is duidelijk een man die diepgang boven plat geldgewin stelt.

Samen met Matthias Stynen, Cas Kinnaer en Hans Schoonis levert hij met Waking Up een eerste, zeer smakelijk voorgerechtje af van een ep die later zal volgen. En die ep is dan weer het eerste deel van een album dat in twee delen op ons losgelaten wordt.

Met Waking Up weet de band perfect het gevoel te vatten van een zomerse, luie zondagochtend waarop tijd is voor elkaar, een lekker ontbijtje op bed en zelfs een klein, maar vettig feestje. En toch wringt er ook iets. "Please leave me in this purgatory", zingt Vandecruys, die niet wil ontwaken uit de droom. De prachtige clip van Alexander van der Wallen versterkt dat gevoel alleen maar. Hij blijft dicht bij het verhaal van de song, maar maakt nog extra duidelijk dat er iets scheef zit in de bezongen relatie. 

28 augustus 2022
Marc Alenus