Zelden - 'Flowers'

Zelden - 'Flowers'

Nadat Cas Vandecruys in 2014 mee heeft gedaan met The Voice van Vlaanderen, had zijn carrière nog niet de wending genomen waarop hij gehoopt had. Met die zeer herkenbare diepe basstem had hij toch niet bij iedereen de juiste noot weten te raken.

Tijdens de lockdown heeft hij samen met producer Mattias Stynen de band Zelden een opkikker gegeven. Hopende dat zijn carrière nu de juiste kant op gaat, komen ze in deze moeilijke tijd met de ep: 'Flowers'. Een viertal verfrissende songs die je doen snakken naar meer.

This Is The End is het eerste nummer op de ep. Na een rustig gitaartokkeltje knalt de diepe stem meteen je oren in. Aan When I Say So is Vandecruys naar eigen zeggen al een aantal jaar geleden begonnen, maar nu pas is het nummer uitgedraaid zoals het bedoeld was. Het is een prachtige, rustige song over doorzettingsvermogen en blijven dromen. Een vernieuwende sound hoor je in Smoke. Het bevat meer elektronica en komt erg lekker binnen. De ep wordt afgesloten met 26, een nummer over de legendarische "27 Club". 

Gelukkig heeft Vandecruys zich niet bij de club van zevenentwintig gevoegd en krijgen wij nog genoeg tijd om van zijn stem te genieten. Dit is alvast een geheel vernieuwende ep met een opbeurende sound. Als hij hiermee niet het muzikale succes behaalt, dat hij voor ogen heeft, ligt het zeker niet aan de muziek.

9 februari 2021
Jordi Rijnders