You Me At Six

Achtergrond

Poppunkbands met catchy nummers die de hele dag in je hoofd blijven rondspoken: zo heeft het Verenigd Koninkrijk er in overvloed. Deze groepen zijn echter maar al te vaak ééndagsvliegjes die na een hitje of twee te hebben gescoord weer in de vergeetput verdwijnen. Maar zo nu en dan verschijnt er op het rocktoneel een band die met kop en schouders boven zijn soortgenoten uitsteekt. Een groep jonge honden met performances zo energiek en nummers zo catchy dat het duivels aandoet. Zo'n band is You Me At Six.

You Me At Six



Hoewel de gemiddelde leeftijd van de bandleden rond de achttien jaar schommelt, hebben de jongens van You Me At Six wellicht meer ervaring dan de gemiddelde band. Hun debuutalbum 'Take Off Your Colours' verscheen in oktober 2008, maar het succesverhaal begon reeds vele jaren terug. Op vijftienjarige leeftijd startten de vijf Britten hun band. Vanaf het begin blaakten ze van zelfvertrouwen en vastberadenheid.

Zo reisden ze met het openbare vervoer het hele Verenigd Koninkrijk af om voor een handjevol personen op te treden. Met slechts enkele nummers op hun MySpace en één single gereleased, had de band reeds een enorme fanbase opgebouwd. Dit hadden ze vooral te danken aan de waanzinnig energieke shows die ze iedere avond neerzetten. Dit leidde ertoe dat You Me At Six in het voorprogramma van onder andere Fall Out Boy en Angels & Airwaves speelde. Daar bovenop speelden ze onlangs hun eigen show voor een uitverkochte Astoria (concertzaal in Londen met een capaciteit van tweeduizend personen, vergelijkbaar met Ancienne Belgique).

Maar ook muzikaal staan deze jongens stevig in hun schoenen. IJzersterke hits als Gossip, The Rumour en kers op de taart Save It For the Bedroom zijn poppunk van de bovenste plank, hier en daar voorzien van een vleugje humor. "So who's keeping score on who is a whore with you by my side?" zingt vocalist Josh Franceschi. Niet slecht voor een achttienjarige.

Inmiddels zet het vijftal zijn veroveringstocht verder aan onze kant van het kanaal. In januari speelde You Me At Six enkele shows bij onze noorderburen, oa. Eurosonic Noorderslag in Groningen. 

En ook België komt weldra aan de beurt: op vrijdag 17 april zullen deze jonkies ongetwijfeld het beste van zichzelf geven op Groezrock. Place to be: main stage, 18.30u.

13 april 2009