Yong Yello - Cirkels

Yong Yello - Cirkels

Yong Yello ontsnapt niet aan het voorbeeld van zijn voorouders.

Yong Yello, ofwel de jonge Antwerpse producer Yello Staelens, debuteerde eerder dit jaar met de single Als Ge Slaapt. Met zijn aanstekelijke mix van Nederlandstalige chanson, pop en hip hop haalde hij de finale van Studio Brussels De Nieuwe Lichting, kreeg hij veel airplay op de Vlaamse radio’s en verzamelde hij vlotjes 300 000 streams.

Naast een getalenteerde producer (hij is de rechterhand van Jan Maarschalk Lemmens a.k.a. Glints en zat achter de knoppen bij de laatste plaat van Noëmie Wolfs) is hij ook een straffe song- en tekstschrijver. Zijn nieuwe single Cirkels onderstreept dit en zet er een fiks uitroepteken achter. Lyrics passeren in een heerlijke flow en zetten aan tot nadenken terwijl de productie zonnig, superaanstekelijk en "widescreen" is. Geen wonder dat deze track opnieuw 'Catch of the Day' was bij onze nationale jongerenzender.

“Hoe hard we ook roepen dat we niet dezelfde fouten als onze ouders zullen maken, het lijkt soms wel alsof we getermineerd zijn om bepaalde patronen te herhalen door onze genetica en opvoeding, en we er nooit in zullen slagen om de eeuwige cirkel te doorbreken. Cirkels is het eerste deel van een vierluik, dat op mijn aankomende album zal verschijnen.”, verduidelijkt Yello.

17 juni 2020
Marc Alenus