Yokan - Mess With Me

Yokan - Mess With Me

"I don't know what to say really / We can stay here / Get kicked the shit out of us / Or we can fight back". Tibor Pokuta en de zijnen klinken strijdbaarder dan ooit.

Bijna exact vier jaar geleden debuteerde de elektronische band Yokan met de single Hold On. Een eerste ep volgde in 2019. Toen kwam covid, maar dat kreeg de band niet klein. Onderweg haalden ze nog de publieksprijs binnen van Humo’s Rock Rally en in een nieuwe bezetting sleutelden ze grondig aan de sound.

In nieuwste single Mess With Me laat Yokan zich van de bruutste kant zien. Het nummer refereert naar fysiek geweld en dat hoor je ook aan sound. Een originele mix van overstuurde synthesizers en bombastische drums gaan daarin het gevecht aan met een bezwerende sitar, klankschalen en snijdende oosterse instrumenten met als genadeslag een refrein dat aanspoort om luidkeels mee te brullen.

Voor de videoclip van Mess With Me werkte de band samen met regisseur Yoshi Van Sichem. Oosterse en westerse werelden botsen en ontmoeten elkaar in de kunst van het gevecht. De band bevindt zich in een verlaten industrieel pand en wordt geïntimideerd door een groep op geweld beluste individuen die het gebouw dreigend binnenstromen. Ze onthullen één voor één de getatoeëerde lichamen, warmen zich ritueel op en laten vervolgens het innerlijk beest los op Yokan. De band maakt geen schijn van kans en gaat ten onder in een bloederig gevecht.

Laat je vloeren door deze hit in wording en de bijhorende, sensationele clip.

23 september 2022
Marc Alenus