WZA - Funky Tears

Inlandse Maatjes

Wouter Souvereyns, voorheen kopman van Polaroid Fiction en huidig bandlid van Warhola profileert zich dezer dagen met een eigen project dat hij, geïnspireerd door Wu-Tang Clan, WZA doopte.

WZA dook voor het eerst op onze radar op begin 2018 met Pimpin' Out. Ondertussen volgden een eerste ep én begin dit jaar een nieuwe single Boo. Met drie singles en een nieuwe ep ingeblikt, is WZA klaar voor 2019. Het project werd door SX persoonlijk uitgekozen om hun voorprogramma te verzorgen op enkele van hun shows waaronder die van gisteren in Het Depot.

De nieuwe single Funky Tears is de stap die WZA vandaag zet. Je kan de onweerstaanbare en (euh ja) funky track hieronder beluisteren. Voor een clip is het wachten tot 5 april en nog een week later zal ‘Wiga II’ in de rekken liggen. Maar voor het weekend bent u helemaal klaar met deze zomerse, zwoele track! Beluister hem hieronder of via je streamingkanaal naar keuze.

Live treedt WZA op in verschillende gedaantes. In volledige live bezetting staan naast Wouter Souvereyns ook drummer Simon Pevee drums (Polaroid Fiction, Piquet), bassist Les Troquet bass (Arsenal, Polaroid Fiction), gitarist Siegfried Smeets (Roadburg, Whiz, The Galacticos) en toetsenist Anton Clijmans (Kraantje Pappie, Lex Anton)  op het podium.

Volgende live shows staan al gepland:

20.04.2019 Muziekgieterij, Maastricht (nl) - supporting SX

30.04.2019 Bar Broos, Gent

17.05.2019 Vuurdoop, Hasselt

06.07.2019 Release Festival, Borgloon

foto: Allesandra Luyten (via Super Villains)

29 maart 2019
Marc Alenus