#WVDBM23 - His Royal Fume - Cut To Heal (1991)

#WVDBM23 - His Royal Fume - Cut To Heal (1991)

Het is weer Week Van De Belgische Muziek op de radio’s. Tof initiatief, maar hopelijk word er ook ee,s van de platgetreden paden afgeweken en gekozen voor de minder verwachte nummers van de Belpoppers. Wij doen alvast een bescheiden poging.

Behoorlijk apart nummer, waarvan we blijven zeggen dat het een minor wereldhit had kunnen zijn in een meer rechtvaardige wereld, maar de wereld is dat allesbehalve. En daarom spelen we hen hier in ons parallel universum, waar ze in deze Belgische week van verloren en vergeten zielen alsnog op nummer één staan.

His Royal Fume, een Red Zebra-spinoff zonder Peter Slabbynk, dat door Humo ooit weggeschreven werd als "een hobby-project voor vermoeide copywriters". Dat laten we volledig voor hun rekening, maar deze Cut To Heal blijft toch een bijzonder fraai nummer. In een productie van Paul Despiegelaere, die er zo rond het refrein een Cure-sfeertje en die verduiveld typische Cure-catchiness wist in te leggen. De weerhaakjes worden diep in het brein uitgegooid en na pakweg een derde beluistering laat dit je nooti meer los. JP Van van Boom Records besefte dat. Al was het een nummer dat niet geheel in de garagemaniareeks paste, toch bracht hij het zonder veel verpinken uit.

4 februari 2023
Laurens Leurs