#WVDBM23 - Camden - Black Paper Black Ink (2001)

#WVDBM23 - Camden - Black Paper Black Ink (2001)

Het is weer Week Van De Belgische Muziek op de radio’s. Tof initiatief, maar hopelijk word er ook ee,s van de platgetreden paden afgeweken en gekozen voor de minder verwachte nummers van de Belpoppers. Wij doen alvast een bescheiden poging.

Toen we de intro voor het eerst hoorden in 2001, dachten z heel even dat The Police opnieuw bij elkaar was of dat we een vergeten outtake van 'Zenyatta Mondatta' te horen kregen. En dat is heus niet slecht bedoeld, integendeel. We zijn er bijna zeker van dat The Police een bepalende invloed was in de jonge muziekkeuzes van Axl Peleman.

Deze song wist de nodige airplay te vergaren begin jaren 2000, maar sindsdien is hij een beetje tussen de plooien van de vergetelheid gevallen. Perfecte stof dus om in deze Week van de Belgische muziek alsnog op te vissen. Niet helemaal een soloding van Axl, na dezijn doldrieste avonturen met het fantastische Ashbury Faith. Hier wordt hij immers vergezeld van gitarist Mario Pesic en drummer Michael Shack. Een regelrechte hate-song met de heerlijk terugkerende zin "But I loved you when you left me". Of ook: "Don’t criticize my two packs of smokes a day / you don't even know, how to spell ashtray".

5 februari 2023
Laurens Leurs