Wolker - Situations

Inlandse Maatjes

Heel lang geleden mocht er met Avelgem nog gelachen worden door Gerard Vermeersch, maar dat is nu voorbij, want nu is er Wolker.

Wolker, dat is eigenlijk Gert-jan Loobuyck, een kwarteeuwer die op zijn slaapkamer liedjes schrijft, bas speelt bij Mooneye, de band van zijn vriend Michiel Libberecht en al productiewerk deed voor Lokale Helden.

Zelf is hij gek op artiesten al Johann Johansson, Olafur Arnals, Penguin Café Orchestra, Radiohead, Alt-J en Son Lux en toen hij vorig jaar de soundtrack van ‘Opa’, de film van Marc Desmet, mocht leveren, besloot hij Wolker te worden.

Nu is er zijn eerste single: Situations, een song die de feelgood van Blaudzun oproept, maar zonder de bombast, al vliegen de gitaren, de Local Natives-achtige drums en de violen je om de oren. Typisch een song die de zomer nog wat rekt en die het beste doet vermoeden voor de toekomst van Wolker.

De clip toont hoe Loobuyck heel wat instrumenten, zo niet alle, zelf inspelen. Bekijk hem hier en val hals over kop voor dit talent:

21 augustus 2018
Marc Alenus