Wolfe - ZNK

Inlandse Maatjes

Donkere, Nederlandstalige triphop, dat hadden we nog niet. Ja, Eefje De Visser, waagde zich daar wel al eens aan, maar Wat Esther Coorevits en Jonas Bruyneel nu brengen, beklijft zowaar nog meer.

Wolfe, zo heet het project van auteur, performer en muzikant Jonas Bruyneel (Uncle Wellington, Modern Art, Boonyi) samen met multi-instrumentaliste Esther Coorevits (Jan Verstraeten, Galine, Oko Yono, I Will, I Swear). En meteen zetten ze de tanden in onze lurven met eerste single ZNK.

Dat die zo beklijft, is te danken aan de poëtische taal, maar zeker ook aan de combinatie van de klarinet van Hadewych Van den Eynde en de onderkoelde triphopbeats. Luister hieronder zelf naar de song in première en voel hoe ZNK onder je huid kruipt.

ZNK [zink] werd gemixt door Simon Vanden Bogaerde (Hooverphonic) en gemastered door Brian Lucey (Depeche Mode, Liam Gallagher, Arctic Monkeys) in Magic Garden Mastering (LA) en is het eerste nummer van een ep die er dit voorjaar aankomt. Alle nummers verkennen op een poëtische manier hoe een mens met transitie omgaat. De titels verwijzen steeds naar een overgangsmetaal. Fragmenten van de teksten uit de songs kan je vinden op de Facebookpagina van Wolfe. Knappe sfeerbeelden vind je op Instagram.

4 april 2019
Marc Alenus