Wolf Sheriff - It's A Place Of Death & Decay

Wolf Sheriff - It's A Place Of Death & Decay

Wolf Sheriff schiet er niet naast.

Gazer Tapes, de stal waar heel wat alternatieve bands een veilig stinkend nest vinden, is ook de plek waar Jimmy Wouters (ex-The Hickey Underworld) onderdak vond met zijn nieuwe project Wolf Sheriff.

Na de split van The Hickey Underworld in 2016 trok Wouters zich even terug uit de muziekwereld, maar hij werd toch weer telkens teruggetrokken naar zijn kleine home-studio en uiteindelijk besloot hij toch wat songs op te nemen samen met Damien Vanderhasselt (Millionaire, Crayon Sun,...). Die songs werden verzameld op de ep ‘it's a place of death & decay’ die uitkwam in november 2019 op Gazer Tapes.

De titeltrack werd onlangs voorzien van een clip en deze werd begin deze week de wereld ingestuurd. Maar zoals dat gaat met underground bands, wordt hun werk te weinig gezien. Dat kunnen wij hier niet laten gebeuren, want It’s A Place Of Death & Decay is een geweldige song met de stemmen van Pi Fleuchels (The Third Kind, Buffoon) en Stefaan Niemans (The Tabasco Collective) en met een Wouters die er niet naast mept, maar tegelijk ook oog heeft voor finesse en blijkbaar ook wat aanstekelijke riffs een gitaar kan toveren.

De clip werd samengesteld met beelden uit ‘Tien Shan Gong Zhu’, een Chinese animatiefilm uit 1941. Bekijk hem hieronder.

2 mei 2020
Marc Alenus