WK Couleur Café: de prognose voor de finale

Achtergrond

Deelnemers van over de hele wereld, hele elftallen op het podium en hier en daar wat “gras”: het vergt geen groot verbeeldingsvermogen om in het speelschema van Couleur Café dat van het WK voetbal te herkennen. Na de kwartfinale en halve finale, blikken we nu vooruit op de finaledag.

WK Couleur Café: de prognose voor de finale



De openingswedstrijd op deze laatste dag van het WK is er weer eentje uit de reggae-poule. Protoje zocht onlangs nog de samenwerking op met Ky-Mani Marley, maar hier staan beide rastamannen klaar om elkaar eens stevig in de dreads te vliegen. Met Ky-Mani staat nu al de vierde Marley-telg aan de aftrap van WK Couleur Café, nadat zijn broers Damian, Stephen en Ziggy hier eerder al hun opwachting maakten. Een getalenteerde voetbalfamilie dus, maar ook Protoje heeft een bijzonder sterk seizoen achter de rug, mede dankzij zijn backing band Indignation. Nemen de Jamaicanen dit jaar de wereldbeker naar huis?

Of moeten we de eindwinnaar toch maar zoeken in de pop-poule? De tot Belg genaturaliseerde Puerto Ricaan Gabriel Rios verdedigt zondag onze driekleur, maar mag zich daarbij aan flink wat tegenwind verwachten uit het zuidelijke deel van zijn land. Suarez – niet te verwarren met de aanvaller uit Uruguay – zingt in het Frans, maar frontman Marc Pinilla haalt zijn muzikanten, inspiratie én fans uit alle uithoeken van de wereld. Altijd mooi voor de chauvinisten natuurlijk, wanneer het gastland de finalist aflevert.

Toch verwachten wij op deze slotdag het meest van de echte finale tussen Jurassic 5 en Danakil, die gelijktijdig geprogrammeerd staan om middernacht. Rappers Chali 2na en Mark 7even staan nu al te popelen om hun rugnummers te laten zien, wat natuurlijk evenzeer geldt voor hun teamgenoten Akil, Zaakir, DJ Nu-Mark en Cut Chemist. De Amerikaanse hiphoppers maken hier immers voor het eerst hun opwachting, na een break van enkele jaren. Hun reggae-tegenstrevers uit Frankrijk namen daarentegen vier jaar geleden al deel aan dit WK en zijn er ondertussen alleen maar sterker op geworden. En zo belooft het dus tot de allerlaatste minuut spannend te worden op dit muzikale WK!

24 juni 2014
Wouter Verheecke