Winterfort - Safety In Numbers

Winterfort - Safety In Numbers

Bands die een saxofoon meezeulen in hun bagage hebben bij ons altijd een streepje voor en dus ook Winterfort.

Winterfort kan je nog kennen van de Rock Rally van vorig jaar waar het zestal het tot de halve finales stopte. Verder ging het avontuur toen niet, maar afgaande op de nieuwe single Safety In Numbers, is dat totaal onbegrijpelijk.

De band heeft een compleet eigen geluid dat bovendien heel internationaal klinkt. Zelf noemen ze PVT, Son Lux en Bon Iver als inspiratiebronnen, maar tijdens de Rock Rally vorig jaar vielen namen als TV On The Radio, The National, Alt-J, Elbow, Nordmann en nog veel meer. Het zegt veel over hoe ongrijpbaar deze band is. Zelf hoorden we in de nieuwste single ook iets in van These New Puritans, maar dan met fluwelen handschoenen aan.

De songstructuur van Safety In Numbers is ongewoon, maar toch niet over de top. Het refrein is duidelijk herkenbaar en meeslepend, maar links en rechts daarvan gebeurt er vanalles aan en onder de oppervlakte. De productie en mix zijn van de hand van Benjamin De Smet (SX) en die deed een geweldige job.

Voor de opnames van onze videoclip maakte de band uitsluitend gebruik van publieke beveiligingscamera's, openbare webcams en smartphone beelden van vrienden en omstaanders. HiermeeĀ  vragen ze aandacht voor de steeds verder vervagende privacy normen, zogenaamd in ruil voor onze veiligheid.

De band is geselecteerd voor Humo's Rock Rally 2020, dus Winterfort is coming! En wij kijken reikhalzend uit naar wat de band in petto heeft voor volgend jaar.

11 december 2019
Marc Alenus