Willie Branch - Woke Up In A Dream

Willie Branch - Woke Up In A Dream

Over de Vlaamse heuvels klinkt regelmatig Americana.

Verantwoordelijk daarvoor is Willie Branch (William LG Branch, °1987), een zanger-gitarist en songwriter uit Oudenaarde die schrijft in de traditie van Amerikaanse roots, country, indierock en folk.

Met zijn voormalige bluesrockband The Band Of Willies speelde hij jarenlang in alle mogelijke Belgische kroegen en op kleinere festivals allerhande, maar in 2019 bracht hij een debuut-ep ‘Southbound’ uit. De Nederlandse artiest Danny Vera nam hem mee op tournee en zo werd de aandacht getrokken van PMD Records.

Daar verschijnt eind dit jaar een tweede ep, opgenomen tijdens de corona-lockdownperiode, met full band in de GAM-studios in Waimes, Blue Key studios in Aalter en Johnny Green Giant Studios in Oostakker. Aan de knoppen zat Mathias Stal (oa Kids With Buns,..).

Eerste single Woke Up In A Dream werd gemasterd in Nashville bij meervoudig Grammy Award-winnaar Pete Lyman (Tom Waits, Rival Sons, Chris Stapleton, Brandi Carlile,…) en klinkt fantastisch met een stem die lijkt op die van Adam Granduciel van The War On Drugs, maar met iets ruigere gitaren en drumwerk dat zo droog klinkt als het zand in het Navajoreservaat. Op de juiste plaatsen jaagt een keyboard als de wind door de track en huilt een pedalsteel, terwijl een koortje zorgt voor de kenmerkende “ooohs”.  

Vanavond staat Wille Branch nog eens in het voorprogramma van Danny Vera in de Roma in Antwerpen. Zaterdag 29 oktober staat hij in Muziekcafé De Giraf in Zwalm.

28 oktober 2021
Marc Alenus