Wildlife

Achtergrond

Kan je als indieband te goed klinken? Blijkbaar wel, want Wildlife, een band uit Ontario, Canada raakt hier voorlopig nog niet aan de bak ondanks het feit dat ze al twee albums uit hebben en klinken als “Glasvegas meets Arcade Fire”.

Wildlife



Het ligt voor een deel aan hun naam natuurlijk. Google “Wildlife” en je krijgt van alles over stinkdieren, gakkende ganzen en luie leeuwen, maar niets over deze Canadezen. Jammer, want als Peter Katis (The National, Interpol) Gus Van Go en Werner F (The Stills, Hollerado) hen de moeite waard vinden, worden wij toch nieuwsgierig.

Hun eerste plaat, ‘Strike Hard, Young Diamond’ ging over loslaten, over jong zijn, overmoedig en naïef . Hun huidige album ‘On The Heart’ is een soort van conceptalbum over (jawel) het hart. Het hart als spier, als motor van ons bestaan, maar ook het hart als symbool van liefde.

Het gaat over het realiseren van zaken, over blijvend vooruitgaan en het volgen van je dromen, niettegenstaande de moeilijkheden.

Born To Ruin koppelt de drums van School is Cool aan stevig gitaarwerk en doorvoelde, doch ietwat gepolijste zang. En in vergelijking met eerder werk als Sea Dreamer  zet de band een stevige stap voorwaarts naar radiovriendelijkheid.

Ook Lightning Tent  zal liefhebbers van ietwat euforische, bombastische indierock kunnen bekoren en heel wat haarbossen op en neer doen gaan bij liveshows.

Met Arcade Fire, Austra, Hot Panda, A.C. Newman, Metric, Japandroids en Ladyhawk (om er maar enkele te noemen), komt er de laatste tijd vaker iets moois uit Canada aandrijven. Reken daar vanaf nu ook maar Wildlife bij.

1 april 2013
Marc Alenus