WHYES - I'm At War

WHYES - I'm At War

WHYES is weer goed voor een dance battle met nieuwe single.

WHYES is een vijfkoppige band uit het Antwerpse die zeer aanstekelijke en dansbare indie-pop maakt. Hun sound is beïnvloed door het betere werk van eighties bands als Duran Duran, maar evenzeer ook door MGMT of zelfs Fleetwood Mac. Dat is weer goed te horen op de nieuwe single I’m At War.

Singles Future Isles, MJ en Sometimes  vergaarden al heel wat afspeelbeurten op Spotify en dat zal met het (ondanks de titel) zomerse I’m At War, waarin we zelfs een vleugje Indochine in ontwaren, niet anders zijn. De muziek van WHYES is uitermate geschikt voor een dansje, ook al mag dat nog niet, maar misstaat ook niet in gelijk welke zomerbar. Dit is indiepop die je zin doet krijgen om je fleurigste bloemenshirt aan te trekken en pintje open te trekken in je bubbel.

En er is nog meer goed nieuws, want I’m At War is de voorloper van een eerste ep, in een productie van Luuk Cox. 62TV Records heeft met deze band de ideale feestband in huis voor hun uitgestelde feestje voor hun vijfentwintigste verjaardag. Wanneer valt de uitnodiging in de bus, luitjes?

11 juli 2020
Marc Alenus