Whorses - Shaking / Soy Cuck

Whorses - Shaking / Soy Cuck

Recht vanuit de historische drassige slagvelden rond Kortrijk naar zee op een druilerige dag. 

Ergens in 2017 zadelden vier cowboys de Whorses en ondertussen galoppeerden ze op zestien benen tot in het voorprogramma van bands als STAKE, Brutus en Raketkanon. Binnenkort komen er daar nog bij als support van DIRK., maar het kwieke kwartet heeft ook al een album klaar. Daarop vind je achttien tracks die een perfect beeld geven van hun gespleten persoonlijkheid: de ene helft is snauwend rauw in de stijl van Wonderwall uit 2017, de andere helft is akoestische lo-fi in de stijl van Rocky.

Ook de eerste single uit de naamloze plaat, Shaking past in het rijtje van Rocky. Het is de perfecte soundtrack voor een zomerse dag aan zee, maar bij gebrek aan zomer zijn Harry, Baptiste, Timotheus en Tijl ook tevreden met een kille, natte najaarsdag. Ze houden er zelf de moed wel in.

Dat zien we ook in de clip. De vier laten de paarden op de prairie rond Kortrijk achter en duiken een campervan in. Daarmee gaat het richting Belgische kust waar ze elkaar wat kloten en musiceren als waren ze Pavement, Elliott Smith of - dichter bij huis - BEECH.

Shaking is een nummer over de liefde, maar niet van een singer-songwriter van dertien in een dozijn. “Smacked by elegance / The high never ends / Slopes of wild romance / A dime for a dance”, we horen het pakweg Milow nog niet zingen en de trompet in het nummer is ook van eigen(zinnige) makelij. Dat er een hoek af is bij deze mannen mag duidelijk zijn.

En alsof dat nog niet genoeg is, krijg je er meteen de tweede single bovenop die je recht de moshpit in katapulteert. Hier zijn alle hoeken eraf en vervangen door scherpe kartels. "My brain is worn/ My sanity’s torn/ Decisions at war /But i can’t do no more," zo klinkt het vooraleer in complete noise te ontaarden. Need we sayy more? Hier hoort natuurlijk een compleet van de pot gerukte clip bij:

2 november 2021
Marc Alenus