Whoman - Another Friday

Whoman - Another Friday

Het is nog maar donderdag, maar toch mogen wij deze vrijdagse single al in première aan u voorstellen.

Mira De Schepper en tweelingbroer Ambroos, die je kan kennen van Kosmo Sound en Bandler Ching, zaten al eerder samen bij Gaspar, maar sinds hun ontmoeting op een klif in Californië, gingen ze samen met Lou Wery (STACE, Paradoxant) en Gaspard Sicx (Run Sofa, GUM) ook een muzikaal avontuur aan als Whoman.

In maart van dit jaar verscheen de eerste single Daily Aw en exact een maand later volgde dan Shiny. De derde single uit de aankomende ep 'Night Ferries' (uit op 26 oktober) had in mei al moeten verschijnen, maar het was dus wachten tot vandaag (morgen eigenlijk) op Another Friday,

Zoals het een band uit Brussel past, komen de invloeden van overal. Zelf noemt de band Animal Collective, Metronomy, Tune-Yards en Cocteau Twins en dat kunnen we wel volgen. Je voelt dat de band een hang heeft naar experiment en toch verliest ze een goede melodie niet uit het oog. Het pianootje mag al eens scheeftrekken en de drumpartij klinkt lekker jazzy, maar dit is eigenlijk gewoon toffe, avontuurlijke indie.

Ook de clip is creatief en vindingrijk. Een rood speelgoedautootje rijdt over een menselijk lichaam en wanneer de single helemaal openbarst, wordt het behoorlijk kaleidoscopisch. Ontdek het laatste deel van de trilogie hieronder.

Krijg jij hier ook positieve vibes van? Op 26 oktober speelt Whoman op Overdrive in Het Depot in Leuven samen met Kleine Crack & Slagter, Jennifur, LupaGangGang, Eosine, Barno Koevoet & De Duimschpijkers, Mia Lena en Neptune Bloom. Allemaal jong en spannend talent van eigen bodem.

Kan je zo lang niet wachten? Op 25 oktober speelt het kwartet op een geheime plek in Schaarbeek. Op simpele aanvraag kan je daar toch naartoe.

Je woont onder de lijn Nete / Schelde? Dan kan je op 18 december terecht in Trefpunt Gent.

Foto: Elisa De Schepper

5 oktober 2023
Marc Alenus