Whispering Sons - Waste

Inlandse Maatjes

Whispering Sons - Waste

Met W-Festival, de hoogmis van de new wave op komst, regent het nieuwe platen. Deze week viel op onze redactie al het album van A Slice Of Live binnen. U mag daar binnenkort onze ongezouten mening over verwachten. Maar eerst aandacht voor de vaandeldragers van de post-punk in Vlaanderen dezer dagen.

Whispering Sons staat dit jaar niet op W-Festival, maar verwacht wel een debuutalbum 'Image' dat op 19 oktober in de winkel zal liggen en heeft zijn track Waste tot nieuwe single gebombardeerd. De song is niet nieuw voor de fans, maar te lekker om te laten liggen. Wie dezer dagen liever in een donkere, frisse kelder vertoeft, zal zeker ook genieten van het onderkoelde geluid van Waste.

Met de bekende metalige gitaren, de verwarrende androgyne stem van frontvrouw Fenne Cuppens en de dreigende bassen trekt Whispering Sons de gitzwarte lijn van de eerdere uitgaven door.

De emotie spat weer als gutsend bloed uit een slagader, zeker wanneer de song aanzwelt vanaf het middenstuk. “I want to make you scream/ The texture of your cries pleasures me”, sist Cuppens, en aan het eind klinkt het wanhopig schreeuwend: “I don’t know if I care!”. Wij alvast wel! .

Om Whispering Sons bij ons aan het werk te zien, is het wachten tot 1 september. Dan speelt de band in Hamont-Achel op Rock Monsieur. Op 20 oktober wordt het debuutalbum voorgesteld in de AB.

Foto via Facebook

3 augustus 2018
Marc Alenus