Whispering Sons - Walking, Flying

Whispering Sons - Walking, Flying

Ook onze postpunktrots maakt gebruik van 'De Week Van De Belgische Muziek' om een single uit te brengen.

Walking, Flying is, na The Talker en Cold City, het derde en laatste voorproefje van Whispering Sons voor het nieuwe album 'The Great Calm', dat op 23 februari uitkomt via [PIAS] Recordings.

Toonde The Talker een onverwachte kant van de band, dan is dit wellicht het meest opbeurende nummer van het Belgische vijftal tot nu toe. In Walking, Flying is er duidelijk meer ruimte voor hoop en optimisme. De song komt binnen met een huppelende baslijn en strakke drums en die zijn meteen de rode draad doorheen de track.

"Walking, Flying was het eerste nummer, dat we live uitprobeerden, terwijl we nog bezig waren met het schrijven van het album", legt zangeres Fenne Kuppens uit. "Daardoor werd het niet alleen de live favoriet van de band, maar diende het ook als referentiepunt voor de rest van de plaat."

De video voor Walking, Flying is het eerste hoofdstuk van de korte film 'Balm (After Violence)' die in première ging op het Film Fest Gent en op Left Of The Dial in Rotterdam met een speciale vertoning en live optreden. 

Pre-order 'The Great Calm' hier.

Whispering Sons gaat vanaf 6 maart op tournee en speelt meer dan twintig shows in België, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Zwitserland, Oostenrijk, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk. Alle data hier.

24 januari 2024
Marc Alenus