WereldVegetarismedag 2019: Slagerij Van Kampen is vandaag gesloten

Wiki

WereldVegetarismedag 2019: Slagerij Van Kampen is vandaag gesloten

Het is WereldVegetarismeDag. En dan zit je al snel met de gebakken peren.

Appelen, pruimen, peren, … U kent het wel. Maar geef ons toch maar Peaches. Ooit werden The Presidents Of the United States Of America er zelfs mee bekogeld op Rock Werchter. Maar daar doen wij dus niet aan mee.

Nog Amerikaanser is de zoete aardappel. Aan deze kant van de oceaan een vergeten groente, maar Al Jarreau weet er wel weg mee.

Iets bekender in de lage landen en een pracht van een nummer van Drs. P, dat hier absoluut niet mag ontbreken.

Niet vegan, wel vegetarisch en verdomde lekker. En Cherry Glazerr had dat begrepen.

Maar genoeg gewatertand, tijd voor het echte werk. En dan kom je onvermijdelijk uit bij The Smiths en übervegetariër/-veganist Morrissey.

En of die navolging heeft gekregen. Stapels hardcorebands dragen vegetarisme en/of veganisme hoog in het vaandel. Propagandhi zette het vorige nummer zelfs (min of meer) verder.

En dan heb je de huichelaars. Die, waaraan Fleddy Melculy zich mateloos kan ergeren.

Iets minder voor de hand liggend, maar niet minder gemeend was dit nummer van The Pretenders, waarvan Chrissie Hynde meermaals heeft gezegd dat het over “animal rights” gaat.

En nu we toch bezig zijn: geen mens weet waarover dit nummer van Of Montreal gaat, maar de woordspeling is wel fantastisch en het past binnen het kader. Dus…

Wij wensen u vandaag alvast veel heerlijke groentenschotels en de bijgaande stoelgang achteraf. Maar laat dat u vooral niet tegenhouden.

Trouwens, wij werden erop gewezen dat het vandaag ook Internationale Koffiedag is. En eigenlijk is dat toch ook vegetarisch. Dus deze nog even als uitsmijter.

Smakelijk!

PS. De foto is van een lid van The Vegetable Orchestra, een Oostenrijks gezelschap, dat enkel en alleen groenten gebruikt om muziek te maken.

4 oktober 2019
Patrick Van Gestel