WereldToerismeDag: Around The World

Wiki

WereldToerismeDag: Around The World

Vandaag, 27 september, is WereldToerismeDag. We konden al lezen dat de sector jobs creëert voor jongeren, vrouwen, lager geschoolden en migranten. Maar reizen is ook een inspiratiebron voor artiesten. Onze redactie heeft het te druk om de wijde wereld in te trekken, maar een vakantie-getinte playlist is altijd meegenomen zo net voor het weekend! Reis je even mee?

Voor ze Eurythmics vormden, gingen Lennox en Stewart door het leven als The Tourists.

De toerist zelf, werd bezongen door Radiohead (graag traag!) en Dead Cab For Cutie (in eigen stad!)

Simple Minds reisden in 1980 langs de donkere Europese geschiedenis en het toeval wil dat wij altijd al vonden dat de intro van Girls&Boys een echo van de intro van I Travel heeft? Dat nummer van Blur is een schitterend reisverslag (met de heerlijke lijn "Du bist sehr schön, but we haven't been introduced").

De ene bende Schotten van Mogwai vindt reizen toch maar een gevaarlijke zaak, die andere Schotten genaamd The Proclaimers zitten er niet mee in om vijfhonderd mijl te stappen.

Iets ambitieuzer zijn Daft Punk en The Pixies, Around of All Over The World (jaja, ook Lisa Stansfield reisde rond de wereld).

Minder sympathiek voor de sector, was Gang Of Four... At Home He Feels Like A Tourist.

Dat het koningshuis Spa, Japan en Disneyland verkiest, dat leerden we ooit van De Nieuwe Snaar.

DaMusic wil niet pretenderen een reisbureau te zijn, maar mogen we je toch één arrangement aanraden met een nachtje in Bangkok, als tussenstop voor een vakantie in Cambodja? Dead Kennedys hadden het destijds over de Rode Khmer, maar intussen is het er fijn reizen.

Als Johny Turbo zaliger Angkor Vat hoorde, zou hij spontaan "een vat, een vat, een vat!" scanderen. Maar Jonny zat niet alleen In Een Kiezig Café, maar bezong ook de Thaise hoofdstad.

Nu de polonaise toch op gang getrokken is, mogen MC MIke G & DJ Sven en Desireless aansluiten. Yuy!

Laten we nu maar het weekend binnen huppelen met Green Day en Vampire Weekend?

1 oktober 2019
Christophe Demunter