#Weggevertjes - Wendy James - Basement Kiss (1993)

#Weggevertjes - Wendy James - Basement Kiss (1993)

Zoveel materiaal hebben dat je het zo maar kunt weggeven. Een weekje toppers die zichzelf wegcijferen en een hele plaat “doneren”.

Een klein wonder, deze Basement Kiss en ronduit schande dat dit nooit "iets" gedaan heeft. Een goed idee lukt helaas niet altijd, spijtig genoeg, want alle kaarten lagen nochtans goed in 1993.

Na de powerpopcarrière met Transvison Vamp probeerde zangeres Wendy James het alleen en dat wilde niet lukken. Fan Elvis Costello schreef een compleet stomverbaasde Wendy een hele lp met tien nummers bij elkaar. En ze waren goed, zéér goed. Hij leverde bovendien ook nog eens de beste sessiemuzikanten aan in de personen van gitarist Neil Taylor, bassist Cass Lewis en drummer Pete Thomas.

Vintage Costello met grappige, slimme nummers die met de lichthese stem van James perfect tot hun recht kwamen, maar die geen iota deden op de radio en daarbuiten. Je kan ze nog terugvinden op cd ('Now Ain't The Time For Your Tears' is de bevallige titel), als je goed zoekt, en je hoeft er vaak niet meer dan een paar euro voor uit je zakken te halen.

Costello was trouwens niet de enige fan die zijn geloof in een song draaide voor La Wendy, ook onze Paranoiacs deden dat al in 1989 in het bevlogen Wendy James (Television Tramp) in 1989.

25 mei 2022
Laurens Leurs