#Weggevertjes - Vanessa Paradis - Be My Baby (1992)

#Weggevertjes - Vanessa Paradis - Be My Baby (1992)

Zoveel materiaal hebben dat je het zo maar kunt weggeven. Een weekje toppers die zichzelf wegcijferen en een hele plaat “doneren”.

Voor Vanessa Paradis was dit het debuut in het Engels en dat werd quasi-volledig bij elkaar gepend door Lenny Kravitz. Wat een weelde aan songs had hij zomaar te geef.

Pure pop in dienst van de frêle Franse die van de tienerfaam af wou en serieus wou genomen worden: “My teenage fame was an accident of fate, rather than a result of burning ambition. If you listen to [Joe Le Taxi], it is a very simple rumba; it wasn't meant to be a big pop song at all. I have no idea why it was so successful. It was just one of those moments”.

Stomweg spijtig dat het bij deze ene samenwerking gebleven is, want het werkt perfect. In de marge, 'Just Kids' van Patti Smith is geschreven in het tuinhuis van Paradis, toen ze samenwoonde met Johnny Depp. Smith worstelde al een hele tijd om het boek af te maken en Depp bood haar een schrijfretraite aan in zijn tuinhuis, waarbij ze onafgebroken bleef schrijven tot het helemaal af was. Depp mocht het als eerste lezen en vond het een "fucking masterpiece". ‘Just Kids’ werd vertaald in tweeënveertig talen en er werden reeds anderhalf miljoen exemplaren van verkocht, meer dan van om het even welke plaat van Smith. Het kan verkeren.

 

24 mei 2022
Laurens Leurs