#Weggevertjes - Mick Jones & Ellen Foley - The Shuttered Palace (1981)

#Weggevertjes - Mick Jones & Ellen Foley - The Shuttered Palace (1981)

Zoveel materiaal hebben dat je het zo maar kunt weggeven. Een weekje toppers die zichzelf wegcijferen en een hele plaat “doneren”.

Mick Jones, af en toe met de hulp van Clashcompaan Joe Strummer, schreef een volledige plaat voor zijn toenmalige vriendin Ellen Foley, die na het megasucces van debuut ‘Night Out’ en de zangprestatie op Meatloafs Paradise By The Dashboard Light een vervolg zocht op het grote succes.

Maar ondanks het feit dat met 'The Spirit Of St. Louis' een fantastische plaat werd geproduceerd met enig evident Clashgehalte, deed de plaat geen mallemoer. De experimentele feel van 'Sandinista!' ademt doorheen het hele dromerige album. Fascinerende plaat die een andere weg insloeg dan de Springsteeniaanse eerste maar die behoorlijk avontuurlijk aandoet en niet gemakkelijk is vast te pinnen. De titel van het album is afgeleid van Foleys geboortestad Saint Louis.

Torchlight werd geschreven door Strummer en Jones en is zelfs een duet met Mick Jones. In deze song beloven ze elkaar trouw. Foley beschouwde het niet zozeer als een liefdeslied, maar eerder als een song over hoop en vriendschap. Foley zong al eerder op Hitsville UK van 'Sandinista!'. 

26 mei 2022
Laurens Leurs