#Weggevertjes - Gary U.S. Bonds - This Little Girl (1981)

#Weggevertjes - Gary U.S. Bonds - This Little Girl (1981)

Zoveel materiaal hebben dat je het zo maar kunt weggeven. Een weekje toppers die zichzelf wegcijferen en een hele plaat “doneren”.

Twee maten ver in het nummer en je weet onmiddellijk waar de klepel hangt. Ze klinken als elkaar.

Bruce Springsteen en Little Steven Van Zandt waren grote fan van sixties rhythm and bluesrocker Gary U.S. Bonds (echte naam Gary Levone Anderson). The Boss coverde Bonds met enige regelmaat in de seventies. In oktober 1976 riep hij hem op het podium in The Palladium in New York toen Gary U.S. Bonds al lang uit de gratie van het publiek was gevallen (zijn laatste hit Copy Cat dateerde al van 1962.)

Het idee gloeide al lang bij the Boss om iets "wezenlijks" te doen voor Gary U.S. Bonds en na de release van de geroemde dubbelaar 'The River' in 1980 vond hij eindelijk tijd om een plaat met Bonds op te nemen: 'Dedication'. Hij schreef verschillende nummers en een aantal E-Street Bandleden vervoegden de opnamesessies.

This Little Girl werd een forse hit in 1981 (nummer elf in de US) en Gary U.S. Bonds stond weer helemaal op de kaart. Een tweede album 'On The Line' volgde, andermaal met een groot deel songs van Bruce en de medewerking van E-Street Bandleden. Twee must haves voor iedereen die Springsteen enigszins genegen is. Knappe platen van het idool dat door de fan opnieuw idool werd

In 2014 mocht Bonds ook nog eens een fijne cameo doen in de reeks van Little Steven Van Zandt 'Lilyhammer'.

27 mei 2022
Laurens Leurs