#Weggevertjes - Barry Gibb & Barbara Streisand - Guilty (1980)

#Weggevertjes - Barry Gibb & Barbara Streisand - Guilty (1980)

Zoveel materiaal hebben dat je het zo maar kunt weggeven. Een weekje toppers die zichzelf wegcijferen en een hele plaat “doneren”.

The Bee Gees, het instituut heeft vele kamers en wij gaan niet altijd even graag in elke kamer binnen, maar feit is en blijft: de heren lieten niemand doorheen de decennia onberoerd. Zo koesteren wij ongeveer elke plaat en verzamelaar uit hun sixtiesperiode met veel grote hits en evenveel verborgen parels. Maar in de seventies zochten ze een nieuwe adem die ze ook vonden en die hele periode rond ‘Saturday Night Fever’ is er één van ongebreidelde creativiteit en Stayin’ Alive, Night Fever en Jive Talkin’ zijn stuk voor stuk nummers die de tand des tijds goed doorstaan hebben.

In die periode was vooral Barry Gibb gewild voor hand- en spandiensten als producer, maar ook als hitleverancier voor Diana Rosse en Barbara Streisand. Voor deze laatste schreef en producete hij zelfs haar best verkopende plaat ooit. De plaat klonk dan ook als een vintage Bee Gees-plaat met vrouwenstem en leverde haar ook de grootste hits op, alleen en in duet met Barry Gibb zoals in Guilty, haar eerste nummeréénhit in Groot-Brittanië en een Grammy erbovenop als beste duo.

Suikerzoet maar wel briljant in elkaar gefisterneld.

28 mei 2022
Laurens Leurs